Dop - en högtid

Ikväll har jag bjudit in mig till reprisen av dopet med prinsessan Estelle i huvudrollen. När livesändningen pågick var jag på annat håll, så prinsessan fick vänta på mitt deltagande.

Så just nu sitter jag och njuter av denna vackra tillställning av fina omgivningar, färgsprakande kläder och så mycket annat som är välregisserat.

Dagens huvudperson är precis så söt som en liten bebis är i sin dopklänning. Så näpen och helt och hållet ovetande om vilken liten viktig person hon är. Hela världen har samlats för att se henne döpas. Själv tycker jag att varenda liten bebis förtjänar denna uppmärksamhet när namnet ska ges för att bäras under ett liv. Men lilla Estelle får representera all världens bebisar.

Vad vi än tycker om kungahusets vara eller inte vara - något du och jag naturligtvis får tycka vad vi vill om, så är det fint att se alla dessa människor i sina fina kläder, som har samlats för att uppmärksamma lilla Estelle.

Det är snart ett år sedan jag själv hade glädjen att få delta vid mitt barnbarns dop - lilla Liv.
En högtid som rör vid mig.Bildkälla: Anna Malins Rum


Kommentarer
Postat av: ann

Jeg sad nu også og nød begivenheden, hvilken sød lille prinsesse...og jeg nød at se kjolerne, hattene - ja det hele. En barnedåb i Sverige er meget mere personlig end i Danmark, og jeg elsker den del hvor barnet bliver løftet op, og vist rundt til alle. Da mine småunger blev døbt i svensk kirke, måtte jeg kæmpe for at holde tårerne tilbage og bedre blev det ikke da jeg skulle bære mit svenske gudbarn.

god aften :D

2012-05-22 @ 20:50:59
URL: http://schousnigel.se
Postat av: Anna Maria

SV Ann: Visst är det en fin händelse med dop. Jag är själv förtjust i dopet och det var så fint då min dotterdotter döptes. En fin kväll till dig :)

2012-05-22 @ 21:03:24
URL: http://annamariasverklighet.blogg.se/
Postat av: AnnaMalin

Hihi, jag tänker också på Livisens dag! Vi pratade om det för sen stund sedan, när hon sjöng för kung och fosterland under psalmerna, och slutade precis när de var slut. Som att hon kunde dem redan :-)Kram!

2012-05-22 @ 23:13:23
URL: http://annamalinsrum.blogg.se/
Postat av: Tofflan

Jag såg också en stund på reprisen. Ungen, lilla sessan alltså, är ju bara för söt! (Och detta kommer från en som alltid säger att hon inte är nån barn-människa...)

2012-05-23 @ 18:57:58
URL: http://tofflan.wordpress.com
Postat av: Anna Maria

SV AnnaMalin: Minns det som igår :). Kram

2012-05-23 @ 19:31:15
URL: http://annamariasverklighet.blogg.se/
Postat av: Anna Maria

SV Tofflan: Visst var hon söt, men jag är ju dock en barn-människa :).

2012-05-23 @ 19:32:44
URL: http://annamariasverklighet.blogg.se/
Postat av: Babylemon

Kära du,...så ledsen med dig! Stor kram! Och önskan om hopp...... bloggbesokare.se

2012-11-10 @ 08:54:32
URL: http://www.bloggbesokare.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0