US Masters - Hanson på väg att skriva historia

Vad mer kan vi svenskar, som är intresserade av golf önska oss av spänning när det gäller golf, än när vi en kväll som denna får följa en svensk på Augusta National, som dag 4 går i ledarboll. Ikväll händer det - Peter Hanson, en kille på 34 år från skåne, som igår spelade en så självklar och fin golf, att jag redan innan slaget slogs var helt säker på att golfbollen skulle placeras precis där det var tänkt att den skulle ligga. Slag efter slag hände det. Det var hur häftigt som helst.

Aftonbladet skriver:

"Skulle Peter Hanson vinna Masters på anrika Augusta National skrivs idrottshistoria. Ingen svensk golfare har tidigare vunnit en herrmajor."

Nu är det ju så att golf är ett djävulskt spel - ett spel som kan få den mest självklara att "falla ihop" som ett korthus. Det har visat sig många gånger att när spelaren väl står där dag 4, så är det så självklara spelet från dagen innan, som bortblåst. Det såg vi i förra årets Augusta National när Mcllroy totalt klappade igenom vid sista dagens spel och slutade med scoren 80 slag.

Hur årets US Masters ska sluta får kvällen, som för oss svenskar hinner bli till natt - visa sig. Jag är övertygad om att Peter Hanson tillsammans med ytterligare en svensk - Henrik Stenson kommer att ge oss, som är intresserade, många stunder av känsloyttringar som bara idrott kan ge.

Lycka till Peter och Henrik - glöm inte att titta på bollen!

En liten rundtur i golf med min son Olle!Källa: Youtube
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0